Tort Kinder Milch Schnitte


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
Blat
6 oua (45g/ou)
140 g zahar tos
2 lg miere de salcam
60 g ulei de palmier
40 g faina de grau (2 lg cu varf)
50 g cacao 22% grasime (2 lg cu varf + 1 lg rasa)
35 g gris (2 lg cu varf)
13 g amidon de porumb
45 ml lapte rece
un praf de sare
3 g praf de copt (1 lgt rasa)

Crema
400 g smantana pentru frisca
130 ml lapte
300 g lapte condensat indulcit
1 lg zahar tos

Sirop
2 lg sirop concentrat de salcam
120-150 ml apa plata

Glazura
100 g ciocolata simpla
1 lgt ulei de palmier



Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 160 °C.
2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute.

3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut.
4. Amestecam faina cu cacaoa, amidonul, praful de copt si grisul si le inglobam in galbenusurile batute.
5. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam apoi 60 g zahar si mixam in continuare pana cand spuma devine ferma si lucioasa.
6. Luam doua linguri din albusurile batute si le incorporam cu o spatula in mixul de galbenusuri si cacao. Turnam apoi toate albusurile batute in mix si inglobam usor cu ajutorul spatulei, cu miscari circulare ferme.
7. Impartim compozita in 3 si o turnam in tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt.
8. Introducem tavile in cuptor la temperatura setata pentru 10 minute, apoi crestem temperatura la 190 °C si mai lasam 20 min. Faceti testul cu scobitoarea, daca iese crata dupa ce ati introdus-o in blat atunci acesta este copt.
9. Dupa ce s-au copt, scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca complet in tavi.


Crema:
1. Punem gelatina la hidratat in 65 ml lapte, 10 minute, restul de lapte il infierbantam, il lasam apoi sa se racoreasca putin (dar sa ramana caldut) apoi punem gelatina in el si amestecam pana cand se dizolva complet. Daca s-a racit prea mult, puneti-l pe baie de aburi sau tineti vasul deasupra flacarii amestecand mereu.


2. Batem frisca pana cand isi tripleaza volumul, o amestecam bine cu laptele condensat si cu gelatina (eu am facut operatiunea cu ajutorul unei spatule de silicon), apoi o introducem in frigider pentru 5 minute. Cand o scoatem din frigider, invartim cu o lingura in ea.

Asamblare:
Punem un inel (reglabil) pentru torturi pe o farfurie, punem un blat, il insiropam, punem jumatate din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Introducem la frigider pentru 4 ore.
Preparam glazura punand intr-un vas pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul de palmier. Scoatem tortul de la frigider, dam deoparte inelul si glazuram.

Nota!
1. Este indicat sa ungeti inelul cu putin ulei.
2. Daca vreti puteti da grisul prin masina de cafea, insa eu l-am pus in starea in care se gaseste in comert.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu