Rulada cu crema de cacao


Reteta de la Mihaela Neacsu


Ingrediente:

Pentru foaia de rulada:

5 oua
5 linguri zahar
7 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema de ciocolata:

2 oua
100 ml lapte
150 gr ciocolata
250 gr unt sau margarina
esenta de rom
150 gr zahar

Pentru decor:

crema de ciocolata
banuti de ciocolata

Mod de preparare:

Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pun ouale, zaharul, laptele, ciocolata si amestecam bine. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba iar crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, se amesteca cateva momente si se lasa la rece.

Separat, intr-un vas, untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita, iar la final se adauga esenta de rom.

Foaia de rulada: Albusurile se bat cu zahar spuma, se adauga galbenusurile pe rand, zaharul vanilat si amestecam. Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia se toarna pe o hartie de copt, se pune pe dosul unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit la 200 grade C timp de 10 minute.

Se scoate din cuptor, se presara cu un praf de faina, apoi se intoarce cu fata in jos si desprindem usor hartia.

Asamblare: Pe foaia de rulada se adauga crema, se intinde intr-un strat uniform si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia).

Se introduce la rece pentru 1-2 ore, apoi se glazureaza (se intinde crema intr-un strat subtire pe toata suprafata ruladei) cu crema si se decoreaza cu banuti de ciocolata.
Pofta buna!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu