Prajitura cu dovleac


Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie

250 g făină
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară măcinată
1 linguriță rasă ghimbir praf
1 vârf de linguriță cuișoare măcinate
sare
4 ouă
425 g miez de dovleac
300 g zahăr
150 ml ulei, esență de vanilie
1 plic de zahăr pudră

Cum se fabrică

Se amestecă ingredientele solide, adică făină, praf de copt, bicarbonat, scorțișoară, ghimbir, cuișoare, sare.
Dovleacul se mărunțește în mixer sau se dă pe răzătoare.

Ouăle, dovleacul, zahărul, uleiul și esența de vanilie se bat bine împreună, după care se adaugă ingredientele solide și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 1 minut. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și pudrată cu făină și se coace până trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute, la foc potrivit). Se lasă să se răcească, se taie pătrate care se pudrează din belșug cu zahăr.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu