Ingrediente:
250 g mascarpone (o cutie)
4 ouă
225 g faina
200 g zahar
100 ml ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
1 vârf de sare
extract de vanilie – opţional
50-60 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu