Fasole cu carnati de oaie



Reteta de la Laura Nistor


İngrediente:
300 gr. Fasole uscata(bob mic)
250 gr. Carnati oaie( uscati)
½ ardei roşu(kapia)
1 telina (mica) cu tot cu frunze
Un morcov mic
1 ceapa galbena
3 catei de usturoi
Sare,piper proaspat macinat,cimbru,marar uscat
1 ling.bulion
1 ling.ulei de masline

Mod de preparare:

Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore;
Morcovul şi telina se curata şi se dau pe razatoare;
Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala ş ise toaca marunt;
Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se adauga sare,cimbru şi piper proaspat macinat.
Carnatul de oaie se taie(dupa preferinta)şi se caleşte ın ulei de masline se adauga pe rand ceapa,usturoiul,morcovul,telina,ardeiul .Se calesc aprox.10 min.Se adauga bulionul. se mai lasa pe foc 2-3 min.
Se adauga fasolea fiarta separat. se mai lasa pe foc aprox.15 min.
Spre sfarşitul fierberii se adauga frunzele de telina şi mararul uscat.
Se opreşte focul şi se acopera cu capac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu