New York cheesecake


Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie

Blat
200 g biscuiți digestivi
100 g unt topit
Cremă
500 g cremă de brânză
3 ouă cu gălbenușul separat de albuș
200 g zahăr tos
3 linguri făină
vanilie, coajă rasă de la o lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
200 g smântână
Glazură
200 g smântână
50 g zahăr
coajă rasă de la o lămâie

Cum se fabrică
Se acoperă cu hârtie de copt o formă rotundă, cu fundul detașabil.

Biscuiții se fărâmițează, se amestecă cu untul topit și se așează uniform pe fundul tăvii, presând ușor. Se dă forma la cuptor 15 minute, apoi cuptorul se ține cald.

Se amestecă brânza, gălbenușurile, zahărul tos, făina, vanilia, coaja și zeama de lămâie, smântâna până compoziția devine o cremă fină. Se incorporează albușurile bătute spumă, se toarnă compoziția în tavă și se lasă la cuptor la 180 grade, 35 minute (devine fermă la pipăit și prinde o ușoară culoare).

Se scoate și se lasă 20 minute la temperatura camerei. Se amestecă smântâna cu zahărul și coaja de lămâie, se toarnă peste prajitură și se mai dă 20 minute la cuptor.

Se lasă sa se racească și se decorează după dorință. Eu am ales căpșuni. Se servește rece.

Poftă bună!


Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu