Coronita pufoasa si glazurata



Reteta de la Mihaela Neacsu

Ingrediente:
5 ouă
500 g făină
200 g unt
200 g zahăr
100 ml lapte
100 ml smântână
1 plic zahăr vanilat
1 praf de copt
esenţă de rom
un praf de sare
100 g nucă zdrobită
50 g stafide
Pentru ornare vă trebuie:

ciocolata de menaj
Preparare:
Separi ouăle, gălbenuşurile si mixeazăle cu untul moale . Albuşurile le bati spumă tare cu sarea. Adaugă zahărul şi bate până se topeşte..
Adaugă treptat laptele, smântâna, esenţa de rom, zahărul vanilat şi omogenizează.
Incorporează albuşurile în crema de gălbenuşuri apoi, încet, făina amestecată cu praful de copt şi la urmă nuca zdrobită şi stafidele. Torni aluatul în forma de chec unsă şi tapetată cu unt şi făină şi dai la cuptor pentru 45 minute.
Scoati coronita , din cuptor, o răstorni pe un platou şi o lasi să se răcească.
Intre timp , topeste ciocolata de menaj.


Când este gata ,orneaza coronita .
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu