Cheesecake cu pere


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
100 g biscuiti simpli
30 g ulei de palmier
2 lg lapte
..........
1100 g branza proaspata de vaci
180 g zahar tos
4 oua mici
2 lgt scortisoara
1/2 lgt sare
4 pere mari - untoasa de bosc (600 g )
Decor
200 g smantana frisca
1 lgt zahar

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Macinam biscuitii, ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
3. Intr-un vas mixam (cu ajutorul unui mixer vertical) branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o consistenta fina.

4. Curatam pere de coaja si samburi si le taiem cuburi.
5. Punem 1/4 din compozitie in tava, peste biscuiti. In compozitia ramasa punem perele, omogenizam cu o lingura si turnam totul in tava si introducem in cuptor pentru 50-60 min.
6. Dupa ce s-a copt o lasam la racit la temperatura camerei.
7. Mixam frisca lichida cu zaharul pana capata volum si consistenta, apoi ornam cheesecake-ul dupa preferinta.

S-aveti pofta!

Nota!
Daca doriti puteti pune o cantitate mai mare de biscuiti pentru a forma baza.
Puteti inlocui biscuitii simpli cu biscuiti digestivi. 


Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu