Prajiturele cu merisoare


Reteta de la Magda Adina      

Ingrediente :
  • 200 g unt
  • 200 ml sirop de muguri de brad
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 270 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 50 g merisoare
  • 20 g unt + faina pentru uns si tapetat tava
  • 70 g ciocolata alba ( menaj)
Scoateti untul din frigider cu o zi inainte de a prepara prajiturile .
Amestecati faina cu cacaoa si praful de copt .
Intr-un castron maricel amestecati untul  cu siropul de muguri de brad , iar ouale le mixati cu zaharul vanilat si praful de sare .
Adaugati treptat ouale mixate peste compozitia de unt si sirop . Amestecati cu grija totul . Adaugati apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt , amestecati din nou , iar la final adaugati treptat laptele pana acesta se incorporeaza in compozitie .
Ungeti tava cu unt , apoi tapetati-o cu faina . Eu le-am facut intr-o tava pentru 6 mini checuri de dimensiunile : 38*4,5*26  , insa puteti folosi orice alta tava doriti sau aveti in dotare .
Dupa ce ati tapetat tava , turnati cu grija din compozitia obtinuta in forme si adaugati din loc in loc , peste fiecare compozitie din fiecare forma , merisoare .
Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 de minute . Ca sa fiti siguri ca mini checurile sunt suficient de coapte , faceti testul cu scobitoarea .
Stingeti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor .
Cand acestea sunt complet racite , topiti ciocolata pe baie de abur , apoi glazurati dupa preferinta fiecare prajiturica .
La fel de bine le puteti pudra cu zahar tos aromat cu vanilie .

Taiati prajiturelele feliute si serviti-le alaturi de un ceai aromat cu flori de soc , bucurandu-va de aceste zile minunate  de toamna !! 


Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu