Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
- 200 g unt
- 200 ml sirop de muguri de brad
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 vf cutit praf de sare
- 270 g faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 200 ml lapte
- 50 g merisoare
- 20 g unt + faina pentru uns si tapetat tava
- 70 g ciocolata alba ( menaj)
Scoateti untul din frigider cu o zi inainte de a prepara prajiturile .
Amestecati faina cu cacaoa si praful de copt .
Intr-un castron maricel amestecati untul
cu siropul de muguri de brad , iar ouale le mixati cu zaharul vanilat si
praful de sare .
Adaugati treptat ouale mixate peste
compozitia de unt si sirop . Amestecati cu grija totul . Adaugati apoi
faina amestecata cu cacaoa si praful de copt , amestecati din nou , iar
la final adaugati treptat laptele pana acesta se incorporeaza in
compozitie .
Ungeti tava cu unt , apoi tapetati-o cu
faina . Eu le-am facut intr-o tava pentru 6 mini checuri de dimensiunile
: 38*4,5*26 , insa puteti folosi orice alta tava doriti sau aveti in
dotare .
Dupa ce ati tapetat tava , turnati cu
grija din compozitia obtinuta in forme si adaugati din loc in loc ,
peste fiecare compozitie din fiecare forma , merisoare .
Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru
circa 35-40 de minute . Ca sa fiti siguri ca mini checurile sunt
suficient de coapte , faceti testul cu scobitoarea .
Stingeti focul si lasati-le sa se raceasca in cuptor .
Cand acestea sunt complet racite , topiti ciocolata pe baie de abur , apoi glazurati dupa preferinta fiecare prajiturica .
La fel de bine le puteti pudra cu zahar tos aromat cu vanilie .
Taiati prajiturelele feliute si serviti-le
alaturi de un ceai aromat cu flori de soc , bucurandu-va de aceste zile
minunate de toamna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu