Tort Kit Kat – purcelusi in noroi


Reteta de la Bubulina Gospodina  

Ingrediente:
Pentru blat:
2 oua mari
55 gr faina
60 gr zahar
15 gr cacao
Pentru sirop:
o cana apa
zahar dupa gust
1 pliculet zahar vanilat

Pentru crema de ciocolata alba:
180 gr ciocolata alba
160 ml frisca lichida
2 linguri lapte
2 lingurite gelatina granulata
Pentru crema ganache:
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
Glazura:
130 gr ciocolata amaruie
130 ml frisca lichida
15 gr miere
In plus:
7-8 capsune mari si 3 linguri zahar
pasta de zahar (roz)
ciocolata Kit Kat

De vreo saptamana, pe Fb circula o poza cu tortul Kit Kat si am zis ca trebuie neaparat sa incerc si eu. Reteta imi apartine, este una relativ usoara dar necesita timp si rabdare. Va recomand sa faceti blatul cu o seara inainte si a doua zi sa faceti cremele si sa asamblati tortul. Forma pe care am folosit-o este una facuta la comanda si are diametrul de 18 cm si inaltimea de 8 cm. De asemenea, pasta de zahar este cumparata, pentru a-mi usura munca. Preincalziti cuptorul la 170 de grade.

Intr-un castron, bateti cu mixerul ouale si zaharul, pentru aproximativ 10 minute.

Cerneti faina si cacaoa, adaugati peste compozitia din oua si zahar si amestecati usor, dinspre centru catre exterior.

Tapetati forma cu ulei si faina si pe tava de la aragaz asezati o bucata de folie de aluminiu. Peste ea, asezati forma si strangeti folia de aluminiu pe forma, dupa cum se vede in poza. Turnati compozitia de blat si dati la cuptor, la 170 e grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.

Urmatorul pas este sa faceti cremele. Intr-o cratita, puneti frisca lichida si cand e pe punctul de a fierbe, adaugati ciocolata facuta bucatele si amestecati pana la omogenizare. Asa procedam la ambele creme, dupa care le bagam la frigider pentru 2-3 ore. Intre timp, curatam si taiem in bucatele mici capsunele, apoi presaram zahar peste ele si le bagam la frigider.

Inainte sa scoatem cremele de la frigider, facem siropul. Intr-un ibric punem apa cu zahar si lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam zaharul vanilat si lasam siropul sa se raceasca putin. Asamblarea se poate face in 2 feluri: fie alegeti sa puneti numai o parte din blat si sa fie blat, capsune, crema alba, crema ganache si glazura, fie taiati blatul in 2 si folositi amandoua partile de blat. Eu am folosit doar o parte si daca si voi veti face asa, nu taiati blatul pe jumatate, lasati partea pe care o veti folosi, ceva mai groasa.

Pe o farfurie mai mare sau un platou, asezati cercul si puneti blatul pe care il insiropati bine cu siropul facut mai devreme, apoi asezati capsunele dar puneti si sucul lasat de acestea.

Intr-un pahar, puneti 2 linguri de lapte si adaugati gelatina. Lasati putin sa se umfle si apoi turnati gelatina intr-un ibric. Puneti ibricul la foc mic, amestecand continuu, pana cand gelatina s-a topit. Atentie! Nu fierbeti gelatina! Scoateti crema de ciocolata alba de la frigider, o mixati pana cand arata ca o frisa si apoi turnati gelatina. Atentie! Gelatina trebuie sa se raceasca, altfel crema se va taia.

Amestecati si apoi turnati crema peste blat, apoi scoateti crema de ciocolata amaruie, o mixati si o adaugati peste crema de ciocolata alba. Daca ati batut prea mult crema de ciocolata amaruie si este prea tare pentru a o intinde, adaugati cateva linguri de frisca lichida in crema si amestecati cu o spatula.

Bagati tortul la frigider si faceti glazura. Intr-o craticioara, puneti frisca lichida iar cand e pe punctul de a fierbe, o dati la o parte, puneti ciocolata maruntita, amestecati bine si apoi adaugati mierea si amestecati iar. Lasati 10 minute sa se mai raceasca si apoi turnati peste tort.

Dati la frigider pentru 2-3 ore si faceti purcelusii dupa imaginatie. Ca sa scoateti cu usurinta tortul din forma, luati un uscator de par si incalziti putin de jur imprejur forma.

Imediat, lipiti bucatile de Kit Kat, le legati cu o panglica si asezati purcelusii, impingandu-i putin in glazura.

Poze cu sectiune nu avem pentru ca nu am taiat tortul acasa la noi dar ati inteles cum arata inauntru: blat, capsune, crema de ciocolata alba, crema de ciocolata amaruie si strat generos de glazura. Delicios!
Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu