Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente:
Blat
- 4 oua
- 280 g iaurt
- 300 g faina
- 200 g zahar tos
- 65 ml ulei de palmier
- 10 g praf de copt
- 5 lg fructe deshidratate de goji
- 1 praf de sare
- 1 lg suc de portocala
- coaja de la o portocala
Decor:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lgt cu varf intaritor de frisca
- 2 lg fructe goji
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam
apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme
daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat.
4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
5. Incorporam in galbenusuri uleiul de palmier mixand bine.
6. Turnam iaurtul in compozitia cu galbenusuri, mixam, apoi cernem faina
amestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem apoi coaja si sucul
de portocala si amestecam.
7. Incorporam 2-3 lg de albusuri batute in compozitie cu ajutorul unei
spatule, mai incorporam inca pe atat, punem fructele de goji, iar apoi
turnam compozitia in albusurile batute si inglobam cu grija cu spatula.
9. Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit.
10. Intr-un bol, punem intaritorul de frisca si smantana (daca doriti puteti pune si 1 lgt de zahar pudra) si mixam pana cand aceasta capata consistenta si volum.
11. Ornam prajitura cu frisca si cu fructe goji.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu