Reteta de la Alina Bogdan
-un pachet foi placinta
-750g branza de vaci proaspata
-150g branza de oaie
-6 oua
-400 ml iaurt
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune branza de vaci proaspata, branza de oaie razuita si 4 oua. Apoi se amesteca bine compozitia.
Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu ulei si apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie.
Pe jumatate de foaie se toarna cam cinci linguri din compozitia de branza, se intinde uniform si se acopera cu cealalta jumatate de foaie.
Se strange foaia prin impingerea foii dinspre margini spre centru. De aici si numele de placinta creata.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu cele 2 oua ramase.
Se unge cu ulei tava, se aseaza placinta si se toarna deasupra jumatate din amestecul de iaurt si oua. Se lasa sa se "intrepatrunda" ingredientele pentru 10-15 minute.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu