Negresa de post


 
Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente
Blat
350 g faina de grau
150 g nuca macinata
150 g zahar tos
350 ml apa plata calduta
75 ml ulei floarea soarelui
40 g cacao
3 lg cu varf gem de prune
5 g praf de copt
1 lgt otet

Glazura
70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
3 lg apa fierbinte
1/2 lg miere
1 lgt ulei Decor
miez de nuca

Cum procedam:
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa.
3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 1. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:
Int-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.

Asamblare
Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Nota!
De regula ciocolata cu procentaj mare de cacao este de post. Pentru mai multa siguranta cititi totusi instructiunile.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala




Un comentariu:

  1. Genial, nu imi vine sa cred!
    Este 100% de post sau e doar un titlu generic?
    Ma gandesc ca asa ceva s-ar si vinde prin magazine!
    Sper ca gustul sa fie macar pe aproape de negresele ce nu sunt de post, daca e si mai bun atunci e mai mult decat minunat!

    RăspundețiȘtergere