TARTINE CU SALATA DIN PIEPT DE PUI, CIUPERCI SI TELINA



Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE
Pentru 10 tartine:
1 ou
2 linguri osanza solida
5 linguri ulei
5 linguri apa minerala

1 plic praf de copt
1 varf lingurita bicarbonat
350 gr faina
sare
Pentru salata:
1 Kg piept de pui dezosat
450 gr ciuperci conservate
1 telina medie
4-5 graunti de usturoi
1 galbenus
ulei
sare
1 lingurita mustar cu hrean

MOD DE PREPARARE:

Pentru aluat eu am pus ingredientele, mai putin faina in bolul pentru mixer si am mixat, apoi am pus treptat faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Cand se intareste aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana pana la inglobarea intregii cantitati de faina.
Lasam aluatul la rece 30 de minute dupa care ungem formele de briose sau ce avem, asezam aluatul in ele si coacem la 180 grade pentru maxim 20 minute.
Ies destul de sfaramicioase si crocante.
Pentru salata fierbem pieptul de pui in apa cu sare, apoi il scurgem, il lasam la racit si il tocam cubulete.
Ciupercile scurse se toaca marunt, iar telina se da pe razatoarea mare. Amestecam totul intr-un bol.
Din galbenusul de ou, mustar, usturoiul pisat bine si ulei facem o maioneza pe care o amestecam cu pieptul de pui. Potrivim de sare si umplem tartinele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu