Reteta de Maria Udrea
INGREDIENTE
Pentru foi:
4 oua
8 linguri zahar
12 linguri lapte
12 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
Sare
Esenta de lamaie
800 gr faina
3 linguri cacao
Esenta de rom
Pentru crema:
1,500 ml lapte
10 linguri faina
8 linguri zahar
300 gr unt
4 galbenusuri
4 plicuri zahar vanilat
coaja si zeama de la o lamaie.
2 linguri cacao
Esenta de rom
Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua.
In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il lasam la odihnit 20 de minute.
In cea de-a doua parte adaugam cacaoa, esenta de rom si restul de faina si la fel framantam si lasam la odihnit.
Facem intre timp crema.
Frecam intr-un tuciulet galbenusurile cu 4 linguri de zahar si sarea, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam apoi adaugam restul de lapte caldut.
Luam 1/3 din compozitie si mutam in alt vas unde vom adauga cacaoa diluata in putin lapte si esenta de rom, iar in compozitia ramasa adaugam coaja si zeama de lamiae.
Fierbem ambele compozitii la foc moale mestecand continuu.
Untul il frecam cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o spuma pe care o impartim la fel ca si cremele dinainte si o incorporam in acestea cand s-au racit, avand grija sa punem putin cate putin din fiecare pana la omogenizarea completa.
Aluaturile le impartim pe fiecare in doua si coacem patru foi pe dosul tavii pentru cate 8-10 minute la 180 grade.
Dupa racirea foilor, asezam folie in tava de 30/40 cm si asamblam astfel:foaie neagra, 1/2 din crema alba, foaie alba, crema neagra, foaie alba, restul de crema alba si ultima foaie neagra.
Acoperim cu folie deasupra, punem niste greutati si dam la rece. Se taie de obicei a doua zi cand se inmoaie foile.
Deasupra am ornat cu zahar pudra.
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei
Nu este gresit laptele?
RăspundețiȘtergereNu, nu este gresita cantitatea de lapte, la crema!
Ștergerestiam ca zeama de lamaie se pune dupa fierbere la crema , la fel si romul ?
RăspundețiȘtergere