Reteta de Maria Udrea
600 gr pulpa de porc
200 gr carne tocata amestec
4 carnati semiafumati
1 ceapa
1 morcov
1 ardei
ulei
50 ml vin rosu
cimbru
piper macinat
foi dafin
sare
boia de ardei, dulce
felii de gogosar
MOD DE PREPARARE
Pulpa de porc o spalam. o filam frumos ca sa o putem rula si o batem putin cu ciocanul de snitele.
Legumele spalate le tocam marunt si le punem la inabusit in putin ulei si apa, dar nu le lasam sa se patrunda si adaugam amestecul de carne tocata, eu am pus vita si porc.
Asezonam cu condimente, foi de dafin si putina sare, amestecam putin pe foc cat sa isi lase carnea sucul, apoi punem totul intr-o sita la scurs.
Intindem carne filata, asezam amestecul scurs peste ea, apoi carnatii si feliile de gogosari si rulam.
Legam cu o sfoara sau snur daca aveti, o ungem cu putin ulei, intepam din loc in loc cu cutitul, condimentam cu piper, sare si boia dulce si o punem intr-un vas de yena cu capac.
Stropim cu putina apa si vin rosu si o dam la cuptor la 180 grade pana cand se patrunde bine. Pe parcurs scoatem din cuptor si mai stropim cu vin rosu, si o mai intoarcem pe partea cealalta.
Aproape de final luam capacul de la vas si lasam sa prinda putina crusta.
Eu am tinut-o aproximativ o ora in cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu