Cupcake cu cicoare si goji


Reteta de la Daciana Sarbu

Despre cicoare trebuie sa stiti ca... are radacina bogata in inulina, prebiotic natural, cu proprietati asupra sanatatii dovedite stiintific. Inulina obtinuta din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajuta la curele de slabire, deoarece stimuleaza digestia si reduce valoarea nutritiva a hranei. Cel mai important beneficiu pe care il aduce inulina este stimularea dezvoltarii microflorei potrivite in intestine.
Ingrediente pentru 18 briose:
- 230 grame faina;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 4 linguri cacao;
- 150 grame zahar brun;
- 2 oua;
- 100 grame iaurt grecesc;
- 75 ml ulei de struguri;
- 45 grame goji;
- 100 ml cafea din cicoare;
- 4 lingurite cicoare (instant/praf);
- 50 grame ciocolata amaruie maruntita;
- 50 grame ciocolata alba maruntita.
Mod de pregatire:

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie).
Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.
Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata).
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.

Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.

Mai multe retete delicioase de la Daciana, gasiti pe blogul ei, Bucataria cu mirodenii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu