Crema avocado cu parmezan


Reteta de la Daciana Sarbu

Despre avocado se spune ca ar contine grasime "bune" cu rol esential in combaterea inflamatiilor din organism si cica ar creste absorbtia substantelor nutritive esentiale din starea de sanatate. Are un continut redus de carbohidrati si un indice glicemic scazut.
Acum ca v-am convins de beneficiile consumului de avocado, sa va spun si reteta.

Ingrediente pentru crema/ pasta de avocado:
- 1 franzela;
- 2 bucati avocado;
- 1 lime;
- un praf de chili;
- 3-4 lingurite de parmezan;
- 2 lingurite de iaurt grecesc;
- sare si piper dupa gust.
Optional: fire de chivas.
Mod de pregatire:
Curatati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in care introduceti toate ingredientele pana se incorporeaza perfect. Stoarceti apoi lime si adaugati pe rand iaurtul, parmezanul, sare, piper si chili. Ungeti pe feliile de paine prajite, date cu usturoi sau pur si simplu pe o franzela proaspata. Pasta are o aroma atat de placuta de lime, e moale, e cremoasa si se poate consuma ca si dip cu morcovi, cu grisine, cu castraveti, cu tulpina de telina.

Mai multe retete delicioase de la Daciana, gasiti pe blogul ei, Bucataria cu mirodenii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu