Milch Schnitte (Felie de lapte )


Reteta de la Camelia Bizadea 

Ingrediente pentru foi :

Pentru foi:

5 oua
1 varf cutit sare
10 linguri zahar
2 linguri lapte
2 linguri ulei
3 linguri amidon alimentar
3 linguri cacao
3 linguri faina
putina esenta de vanilie

1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 plicuri zahar vanilat

Separam ouale .Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat , pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul , cacaoa si amidonul .

Incorporam amestecul uscat , putin cate putin , in galbenusuri ,
Adaugam apoi ,pe rand ,laptele si uleiul .
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incorporam usor in aluat.
Impartim aluatul in doua. Coacem 2 foi intr-o tava de 25/35 , tapetata cu hartie de
copt, 10 min la 180 grade.
Se coc foile si se lasa sa se racesca. Dupa ce s-a racit foaia,desprindem blatul .

Ingrediente crema :

200 ml lapte condensat (daca gasiti de cumparat este bine , daca nu reteta este aici

http://bizadeacamelia.wordpress.com/2013/02/10/lapte-condensat/

200 ml frisca lichida

5 linguri lapte
1 zahar vanilat
5 linguri apa
1 pachet gelatina granule
1 lingura miere

Laptele condensat il amestecam cu frisca batuta .
Hidratam gelatina 10 minute in 5 linguri de lapte rece .Separat intr-un ibric
punem 5 linguri de lapte la infierbantat ,adaugam si zaharul vanilat .
Dupa ce s-a infierbantat ,dam deoparte
,adaugam gelatina hidratata si amestecam energic pana ce gelatina este complet dizolvata . .
Adaugam o lingura de miere si amestecam pana ce compozitia este omogenizata .

Compozitia rezultata o amestecam in compozitia de frisca ,amestecand
usor pana ce totul este incorporat .

Montarea :

Punem o foaie peste care intindem crema . Acoperim cu cealalta foaie.
Dam la frigider sa se intareasca ., dupa care portionam .

Pofta buna !

Sunt bune rau :D

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Un comentariu: