Reteta de la Stanica Gabriela
Ingrediente:
300 lapte caldut
500 faina
2 lingurite sare
1 1/2 lingura zahar
50 gr unt
2 lingurite drojdie
1 ou (optional)
ntr-un lighean se amesteca toate ingredientele uscate.Intr-un castronel se pregateste maiaua din drojdie cu putina apa calda ,o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina.Se lasa la dospit cateva minute.Se face o gropita in mijlocul ligheanului cu faina in care se toarna laptele caldut cu untul moale si oul (optional).Se adauga si maiaua dospita.Se framanta la inceput in lighean, dupa care se continua pe masa framnatarea cu podul palmei. Framantati cel putin 15 minute, chiar daca vi se pare ca aluatul s-a format bine.
Trebuie framantat pana nu mai are deloc noduli aluatul si se simte moale si uniform.
Lasati-l sa creasca la loc cald intr-un lighean acoperit (1-2 ore).Portionati aluatul in bile si puneti-l intr-o tava sa creasca din nou (30 min).
Ungeti cu un ou batut cu o lingura de lapte, dupa care puteti presara chimen si plante aromate uscate sau aromate sau cascaval.Se coace la foc mediu timp de 30-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este gata (introduceti in paine si daca nu ramane nimic pe ea, inseamna ca painea e coapta bine).
300 lapte caldut
500 faina
2 lingurite sare
1 1/2 lingura zahar
50 gr unt
2 lingurite drojdie
1 ou (optional)
ntr-un lighean se amesteca toate ingredientele uscate.Intr-un castronel se pregateste maiaua din drojdie cu putina apa calda ,o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina.Se lasa la dospit cateva minute.Se face o gropita in mijlocul ligheanului cu faina in care se toarna laptele caldut cu untul moale si oul (optional).Se adauga si maiaua dospita.Se framanta la inceput in lighean, dupa care se continua pe masa framnatarea cu podul palmei. Framantati cel putin 15 minute, chiar daca vi se pare ca aluatul s-a format bine.
Trebuie framantat pana nu mai are deloc noduli aluatul si se simte moale si uniform.
Lasati-l sa creasca la loc cald intr-un lighean acoperit (1-2 ore).Portionati aluatul in bile si puneti-l intr-o tava sa creasca din nou (30 min).
Ungeti cu un ou batut cu o lingura de lapte, dupa care puteti presara chimen si plante aromate uscate sau aromate sau cascaval.Se coace la foc mediu timp de 30-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este gata (introduceti in paine si daca nu ramane nimic pe ea, inseamna ca painea e coapta bine).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu