Reteta de la Mihaela Apostu
Checul acesta delicios este cremos, umed si cu mult iaurt sanatos. O combinatie interesanta cu gust de ciocolata si lamaie ...Va asigur ca nu este o reteta complicata si sigur o sa va placa.
Ingrediente:
Pentru crema:
- coaja de la 2 lamai
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
Pentru chec:
- 6 oua potrivite
- 400 g iaurt
- 300 g zahar
- 400 g faina
- 4 linguri cacao
- un plic si jumatate praf de copt
Preparare:
Intai ne apucam sa facem crema de lamaie care trebuie sa se si raceasca pana o punem in checuri. Punem laptele la foc mic impreuna cu coaja de la o lamaie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si faina. Cand laptele incepe sa fiarba, dati la o parte si turnati in suvoi subtire amestecul de galbenusuri. Amestecati si puneti din nou pe foc timp de inca 5 minute pana cand se ingroasa. Amestecati continuu sa nu se lipeasca sau sa se afume crema. Cand este gata, dati deoparte si puneti si restul de coaja de lamaie. Lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti compozitia pentru checuri. Bateti ouale cu zaharul timp de cateva minute, pana ce compozitia devine spumoasa. Adaugati iaurtul si apoi, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Omogenizati compozitia.
Pregatiti formele de chec (mie mi-au iesit 3, nu prea mari) cu hartie de copt. Asezati jumatate din compozitia cu cacao, apoi deasupra jumatate din crema de lamaie. Aveti grija sa fie mai pe mijloc. Turnati apoi restul de aluat de chec si din nou deasupra restul de crema. Cu ajutorul unei furculite, amestecati usor compozitia sa obtineti un efect marmorat.
Dati la cuptor timp de aprox 35-40 minute, pana cand este gata.
Ingrediente:
Pentru crema:
- coaja de la 2 lamai
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
Pentru chec:
- 6 oua potrivite
- 400 g iaurt
- 300 g zahar
- 400 g faina
- 4 linguri cacao
- un plic si jumatate praf de copt
Preparare:
Intai ne apucam sa facem crema de lamaie care trebuie sa se si raceasca pana o punem in checuri. Punem laptele la foc mic impreuna cu coaja de la o lamaie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si faina. Cand laptele incepe sa fiarba, dati la o parte si turnati in suvoi subtire amestecul de galbenusuri. Amestecati si puneti din nou pe foc timp de inca 5 minute pana cand se ingroasa. Amestecati continuu sa nu se lipeasca sau sa se afume crema. Cand este gata, dati deoparte si puneti si restul de coaja de lamaie. Lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti compozitia pentru checuri. Bateti ouale cu zaharul timp de cateva minute, pana ce compozitia devine spumoasa. Adaugati iaurtul si apoi, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Omogenizati compozitia.
Pregatiti formele de chec (mie mi-au iesit 3, nu prea mari) cu hartie de copt. Asezati jumatate din compozitia cu cacao, apoi deasupra jumatate din crema de lamaie. Aveti grija sa fie mai pe mijloc. Turnati apoi restul de aluat de chec si din nou deasupra restul de crema. Cu ajutorul unei furculite, amestecati usor compozitia sa obtineti un efect marmorat.
Dati la cuptor timp de aprox 35-40 minute, pana cand este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu