Pastitsio



Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente:

- 250 gr paste tubulare (eu am folosit Barilla nr.9)
- 300 gr carne tocata de vita/porc
- 400 gr rosii cuburi (conserva)
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 100 ml vin rosu
- sare, piper
- boia de ardei iute/dulce
- oregano, busuioc, rozmarin

- 200 gr ricotta
- 1 ou
- 100 ml smantana
- sare, piper
- nucsoara
- parmezan

Tocam cepele marunt si le calim in putin ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugati usturoiul dat prin razatoare sau pisat, iar dupa maxim 2 minute adaugati carnea tocata. Amestecam pana isi schimba culoarea, adaugam vinul si putina apa daca este cazul. Adaugam rosiile cubulete cu tot cu sosul din conserva, condimentam cu sare, piper, boia, oregano, busuioc si rozmarin. Lasam sa scada dupa care luam vasul de pe foc.
In timp ce se face carnea pregatim pastele respectand indicatiile de pe ambalaj. Pregatim o tava termorezistenta (eu am folosit o forma de chec), o tapetam cu unt, asezam cam pana la jumatate spaghetele, cat mai ordonat pentru a avea un aspect frumos in sectiune, deasupra turnam carnea tocata si nivelam.
Ultimul strat va fi cel de ricotta amestecata cu oul intreg, smantana si condimentata cu sare, piper si nucsoara.
Dam tava la cuptorul preincalzit circa 40-45 minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si mai dam la cuptor pana se rumenste frumos.
Pofta Buna!


Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu