Tort delicios


Reteta de la Fortan Simona Ana

Blat alb:
8 oua
8linguri zahar
8linguri faina
Un praf copt

Blat maro:
8 oua
8 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
Un praf copt

Crema ciocolata alba:
300 gr ciocolata alba
300 ml frisca
100gr migdale macinate
Esenta vanilie


Crema ciocolata neagra:
350 gr ciocolata neagra
350 ml frisca
Esenta rom

Crema de vanilie:
2 plicuri budica de vanilie
800 ml lapte
100 gr unt
100 gr visine din compot scurse

Sirop de rom pentru insiropat blatul maro:
O esnta rom
100gr zahar
100ml apa
Sirop de vanilie pentru insiropat blatul alb:
O esnta rom
100gr zahar
100ml apa
Apa se fierbe impreuna cu zaharul la foc mic circa 15 min.Se adauga esenta.
Pentru ornat se folosesc sticksuri de napolitane negre si albe.

Mod de preparare:

Blat alb:
Se bat albusurile spuma.Se adauga treptat zaharul.
Galbenusurile se adauga unul cate unul peste albusuri.
Praful de copt se amesteca cu faina si se cern.
Faina se toarna incet cu o spatula.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se lasa la cuptorul incalzit, la foc mediu circa 30 min.
Blatul de cacao se face la fel ca cel alb.
Dupa ce s-au racit blaturile acestea se taie pe jumatate.

Crema de ciocolata alba:
Frisca lichida se incalzeste pana la punctual de fierbere.
Ciocolata se marunteste si se pune in frisca.
Se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se da la rece 4 ore.
Dupa ce s-a racit se mixeaza pana devine o spuma.
Se pastreaza putina crema pentru ultimul blat.
La fel se procedeaza cu crema de ciocolata neagra doar ca in ea se adauga esenta de rom si visinile.

Crema de vanilie.
Se urmeaza instructiunile de pe plicul de budinca(se foloseste 400ml lapte pentru o budinca)
Se adauga untul si esenta de vanilie.
Cand s-a racit se adauga migdalele.

Prima jumatete de blat alb se insiropeaza cu siropul de vanilie.
Se pune crema de ciocolata neagra.
Pestre crema se pune prima jumatate de blat maro care se insiropeaza cu siropul de rom.
Peste blatul insiropat se adauga crema de vanilie peste care se adauga visinile.
Urmeaza cea de a doua jumatate de blat maro care se insiropeaza cu siropul de rom.
Peste acesta se pune crema de ciocolata alba.Peste crema se adauga migdalele macinate.
Se pune si cea de-a doua jumatate de blat alb.Acesta nu se mai insiropeaza.
Peste el se pune crema de ciocolata alba pastrata.
De jur imprejur se pun sticksurile si se leaga cu o panglica.

Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro


Un comentariu: