Prajitura cu mousse de cappuccino


Reteta de la Alina Vicu

Blat:
4 oua
1 cana de zahar tos
3 lg cu varf amidon din porumb
3 lg cu varf faina de grau
3 lg cu varf cacao neagra

Mousse:
3 oua
3 lg de zahar brun
5 lg zahar tos
20 g unt
1 lg smantana (12% grasime)
3 plicuri cappuccino
5 lg de apa calda
..........
ciocolata neagra
Mod de preparare:
1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).
2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, amidonul si cacaoa cernute in compozitie amestecand usor cu spatula.
3. Punem compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 210°C dupa care reducem la 190°C timp de 30 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).
4. Ca sa preparam mousse-ul procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu 3 lg de zahar brun, iar galbenusurile cu 2 lg de zahar tos. Intr-un vas punem 3 lg zahar tos su 2 lg de apa si lasam la foc mic invartind in el continuu pana cand scade la 1/2 lichidul. Incorporam siropul fierbinte in albusuri cu ajutorul mixerului.
5. Punem galbenusurile intr-un vas pe baie de abur, si batem pana cand compozitia se ingroasa, se adauga untul si mai batem 2-3 minute, adaugam apoi smantana si amestecam. Luam compozitia de pe aburi si adaugam cele 3 plicuri de cappuccino amestecate cu 2 lg de apa. Incorporam apoi albusurile in compozitia de galbenusuri cu ajutorul un unei spatule.
6. Punem mousse-ul pe blatul racit, iar deasupra punem ciocolata razuita.

P.S.
Am facut si o varianta (blatul cu 5 oua si doar cu faina) umpluta tot cu acelasi tip de mousse a acestei prajituri, iar pe margine am pus visine din sirop. La a doua varianta am batut albusurile pentru mousse pe baie de abur numai cu zahar, n-am mai facut sirop si tot a iesit grozav. Aaa si am uitat sa pun unt :D

Mai multe retete de la Alina gasiti peblogul ei Bucatareala la plesneala



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu