Tarta cu dovleac


Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE

Pentru aluat:
1 pachet margarina
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
sare
un varf lingurita bicarbonat
150 mL apa minerala
150 mL ulei
500 gr faina
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
750gr dovleac de placinta
3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara macinata
2 plicuri zahar vanilat

1 plic budinca de vanilie
putina zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE:
Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a inmuiat bine. Am dat la rece.
Pentru aluat am frecat margarina cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul si apa minerala, apoi sarea si faina amestecata cu bicarbonatul. Am framantat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la odihnit pentru 10 minute timp in care s-a racit si dovleacul.
Am impartit in doua aluatul, prima parte am intins-o in forma de tarta, peste ea am pus dovleacul, apoi am intins cealalta foma din care am decupat niste cerculete si le-am asezat pe marginea aluatului.
Am copt la 180 grade pentru 40 minute.


2 comentarii:

  1. daca nu imi place sa folosesc "budincile" din comert ce altceva as putea folosi in loc ?(o folosesti doar pentru ca iti place sau pentru ca leaga compozitia?) Mersic :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ....mda nici un raspuns...inca...si apropo...esenta aia de vanilie a ramas pe drum ... si nu, nu trebuie ca eu cititorul sa deduc nimic, trebuie trecut in reteta... mersi oricum pentru retetele postate si la cat mai multe.

    RăspundețiȘtergere