COSULETE CU BUDINCA DE VANILIE SI MERE


Reteta de Maria Udrea

INGREDIENTE

Pentru aluat:
1 ou
250 ml iaurt de tara
4 linguri zahar
sare
esenta de vanilie
800 gr faina
100 gr unt
100 ml ulei
un varf lingurita bicarbonat
Pentru budinca de vanilie:
750 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
2 linguri faina
100 gr unt
Pentru umplutura cu mere:
4 mere mari
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat am frecat untul cu zaharul, am adaugat uleiul si oul intreg, apoi iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul.
Am omogenizat bine, am adaugat sarea si esenta apoi faina. Am framantat aluatul si l-am lasat la odihnit 10 minute la frigider.
Pentru budinca de vanilie am amestecat intr-un vas, faina cu praful de budinca si zaharul peste care am pus putin lapte rece si am omogenizat. Apoi am pus restul de lapte caldut, sarea si am pus vasul la foc incet mestecand continuu pana a atins punctul de fierbere, apoi am ridicat de pe foc si am incorporat untul. Am dat budinca la rece.
Merele le-am spalat, le-am scos interiorul si le-am trecut prin robot fara a le curata coaja. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si am lasat pana s-a topit zaharul si s-au colorat putin.
Am luat aluatul, l-am portionat si am asezat in foaie subtire nu mai mare decat degetul mic, pe peretii formelor de cosulete. Am copt la 180 grade cate 25 minute.
Mi-au iesit 10 cosulete.
Dupa coacere am umplut fiecare cosulet cu budinca si mere.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu