Stiuca umpluta


 Reteta de la Violeta Postolache   

Avem nevoie de doua stiuci de apoximativ 1,5 kg bucata. Vom folosi carnea d ela ambele stiuci si o vom umple doar pe una din ele. Daca doriti sa le umpleti pe amandoua puteti cumpara 1 kg file de peste alb, insa nu va pot garanta ca gustul va mai fi acelasi.
Curatam cu atentie solzii. Spalam stiuca.
Crestam pielea in jurul capului si facem loc cu un cutit intre carne si piele, apoi desprindem usor cu degetul pielea de carne.
Tragem apoi usor de piele ca de o manusa.Foarte mare atentie cand ajungem in dreptul aripioarelor, va trebui taiat cu atentie cu un cutit pentru ca altfel se va rupe pielea.
Va mai ramane carne prinsa de piele dar nu e absolut nici o problema.
Scoatem pielea stiucii si o intoarcem pe fata. Le spalam cu apa rece.
Desprindem cu grija carnea de pe sira spinarii.
Calim ceapa verde tocata marunt in 50 gr unt.
Tocam carnea stiucii si o punem intr-un vas. Adaugam ceapa, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, ouale, sarea si piperul.
Puteti renunta la oua (mai ales daca tineti post) fiindca se leaga destul de bine compozitia. Mie mi-a fost teama sa nu se imprastie asa ca am preferat sa le pun.
Framantam cu mana ingredientele pana se omogenizeaza. E obligatoriu cu mana fiindca astfel putem simti eventualele oscioare care au mai ramas.
Umplem pielea stiucii cu umplutura astfel obtinuta lasant cativa centimetri liberi la capat ca sa putem baga capul.
Montam capul si punem stiuca in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Ungem si stiuca pe toata suprafata cu unt. Daca aveti untura de peste o ungeti cu untura.
Dam la cuptor aproximativ 40 minute pana incepe sa se rumeneasca.
Servim cu felii de lamaie.

Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu