Salata cu valeriana, telina si Roquefort




Reteta de la Diana Duca

Valeriana, telina si Roquefort -trei ingrediente simple care combinate reusesc sa incante palatul cu acel factor wow pe care il cautam de obicei intr-un dish. Cremozitatea branzei si gustul puternic se imbina perfect cu crocantetea proaspata a telinei si cu fragezimea frunzelor de valeriana. Daca tot ne jucam cu texturile, crocantetea nucilor ofera un plus de savoare si completeaza gustul salatei intr-un mod placut.

Ingrediente:

- 4 tije de telina
- 150g valeriana
- 50g miez de nuca prajit
- 100g Roquefort

Vinaigrette clasica :
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri ulei porumb
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lg suc lamaie
- 1 lingura otet de vin ( Pinot Gri)
- sare
- piper

Puneti toate ingredientele intr-un vas si amestecati-le bine cu un tel. Si atat ;) . Puteti folosi cantitati mai mari si ce va ramane se poate pastra la frigider. A se amesteca bine inainte de folosi.

Taiati telina rondele si puneti-o intr-o salatiera incapatoare. Adaugati valeriana , jumatate din branza Roquefort maruntita si doua trei linguri de vinaigrette clasica . Amestecati bine. Puneti salata in farfurii, adaugati restul de branza, cateva nuci prajite si restul de vinaigrette. Macinati putina sare si putin piper daca mai trebuie. Si atat .

Enjoy!

Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu