Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci


Reteta de la Alina Vicu


 Ingrediente
300 g faina alba de grau
40 g tarate de ovaz
50 g complex tarate (ovaz, ...
2 lgt praf de copt
80 g zahar brun
40 g miez alune de padure crude
40 g miez de nuca
1/4 lgt sare
80 ml ulei de palmier
150 ml apa
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci.
3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine.
4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat.
5. Lasam aluatul la temperatura camerei 30 min, dupa care ne apucam de lucru.
6. Intindem aluatul intre doua foi de hartie de copt si il taiem cu ajutorul unor forme.
7. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10-15 min.

Nota!
1. Puteti macina miezul de nuca si alunele mai marunt (eu dooar le-am zdrobit mai grosier).
2. Puteti inlocui apa cu lapte si zaharul brun cu miere.
3. Puteti micsora cantitatea de ulei.

Mai multe retete de la Alina gasiti peblogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu