Creme brulée de ciocolata alba cu rozmarin


  Reteta de la Cosmin Ordean Boc  

 Un desert minunat, cu gust perfect echilibrat intre savoarea ciocolatei de calitate si rozmarin ( de inspiratie Uwe Machreich Küchenchef im " Triad").

Avem nevoie de:
600 ml frisca proaspata
250 g ciocolata alba in bucati mici ( eu am folosit Callebaut )
4 galbenusuri de oua
1 lingurita amidon de porumb
4 linguri de zahar brut
1 lingurita de rozmarin proaspat tocat marunt
Incalzim intr-o oala , la foc , mic frisca. Adaugam bucatile de ciocolata mestecand pana cand se topesc.

Intr-un castron amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb si apoi le incorporam in amestecul de smantana si ciocolata de pe foc. Mestecam pana temperatura continutului ajunge la 70°C sau daca nu avem termometru , pana cand pe lingura apare "semnul rozei".

Adaugam rozmarinul, mestecam bine si turnam crema in forme de porzelan . Lasam sa se raceasca. Cand ajung la temperatura camerei le introducem in frigider unde le uitam pentru 2-3 ore.
Presaram zaharul brun deasupra....si caramelizam.

Ornam cu cateva frunze de rozmarin...

... et voilá !

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu