Pulpa de curcan la cuptor



Ingrediente:

o pulpă de curcan
4 căței de usturoi
3 foi de dafin
o crenguță de rozmarin
câteva boabe de piper
ulei de măsline
vin alb
sare
boia dulce
3 cartofi
1/2 ardei roșu

Mod de preparare:

Carnea de curcan, spălată și uscată se crestează din loc în loc cu un cuțit bine ascuțit. În fiecare crestătură se introduce câte un cățel de usturoi. Se pune pulpa într-o tavă, se condimentează cu boia dulce, sare, boabe de piper și se stropește cu vin alb și ulei de măsline. Se adaugă în tavă foile de dafin și rozmarinul. Se lasă carnea așa timp de o oră, înainte de a da tava la cuptor.
Se introduce tava acoperită cu folie de aluminiu în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Din când în când, în timpul pregătirii, se învârte pulpa de curcan de pe o parte pe cealaltă. Nu pot să vă spun exact cât durează să se facă, dar în medie cam în două ore ar trebui să fie gata. Când este aproape făcută carnea, se adaugă în tavă câțiva cartofi tăiați cubulețe și ardeiul roșu tăiat felii. Se lasă tava acoperită până se înmoaie cartofii, iar la final se ia folia de aluminiu de deasupra pentru a se rumeni frumos pulpa de curcan pe ambele părți. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească puțin și se poate servi apoi pulpa de curcan împreună cu cartofii.

Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu