Guguluf cu ciocolata



Ingrediente:

200 g de făină
200 ml de lapte
150 g de unt
150 g de zahăr
4 ouă
2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
1 praf de sare
1 praf de copt
2 linguri de fulgi de ciocolată
100 g de ciocolată albă
2 linguri de smântână dulce

Mod de preparare:

Se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenușurile bătute separat cu un praf de sare. Se adaugă coaja de lămâie, untul topit și se omogenizează bine compoziția, cu o spatulă. Peste această compoziție se toarnă puțin câte puțin laptele călduț și se încorporează ușor până la omogenizare. La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se lasă aluatul să se odihnească 10 minute, se adaugă și fulgii de ciocolată în compoziție și apoi se toarnă în forma de silicon. Eu nu am uns forma cu nimic și nu s-a prins aluatul deloc de ea.
Se coace guguluful în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru 35 de minute. Dacă are tendința de a se rumeni prea tare la suprafață acoperiți-l cu hârtie de copt udă și stoarsă bine. Verificați dacă s-a copt suficient făcând un test cu scobitoarea. După ce s-a copt guguluful scoateți-l din cuptor, lăsați-l să se răcească și apoi răsturnați-l pe o farfurie. Turnați deasupra lui ciocolata albă topită pe baie de aburi cu 2 linguri de smântână dulce. Savurați-l cu mare poftă! E atât de bun!

Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“

Un comentariu:

  1. L-am incercat , a iesit minunat . Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere