Turta dulce (5)


 Reteta de la Violeta Postolache   

Ingrediente

1 kg faina
300 gr zahar
250 gr miere de albine
300 gr unt sau margarina
3 oua
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 lingurita cacao
3 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas. Topim mierea si untul la microunde si dupa ce se racoresc le punem peste faina.
Adaugam ouale batute usor si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn. Punem condimentele si amestecam pana se leaga compozitia. Cantitatea de condimente poate varia in functie de gusturile fiecaruia.
Rasturnam aluatul pe o planseta si framantam pana se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider cel putin doua trei ore. Sfatul meu este sa il lasati cel putin 1-2 zile la frigider. Am facut doua tavi de turta dulcedupa doua ore, mai mult ca sa las copiii sa se "joace" cu aluatul si formele dar a iesit un pic cam tare, dupa trei zile insa consistenta a fost perfecta.
Intindeti o foaie de aluat nu foarte subtire. Daca o lasati cateva zile la frigider nu va mai fi nevoie sa folositi faina cand intintdeti aluatul si suprafata va fi astfel mult mai neteda.
Decupati in forme diverse.
Puneti turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor 5-10 minute doar cat se rumenesc foarte usor pe fund. Daca le lasati mai mult vor fi prea tari.
Le lasam sa se raceasca apoi le glazuram. Eu am ales varianta mai rapida folosind creioanele pentru decor de la Dr Oetker, pe blogul Ritei insa veti gasi diverse variante pentru a le decora.
Va recomand sa faceti turta dulce cu cel putin o saptamana inainte de Craciun ca sa aiba timp sa se fragezeasca.

Mai multe retete delicioase de la Violeta gasiti pe blogul www.caietulcuretete.com 


Un comentariu: