Cozonac cu stafide



Ce ne trebuie

1 kg faina
4 galbenusuri si 4 oua intregi
250 g zahar
125 g grasime (unt, untura) moale
75 g drojdie verde
1 lingurita de sare
coaja rasa de lamaie, zahar vanilat sau esenta de vanilie
lapte cat cuprinde

Cum se fabrica

Se desface drojdia in putin lapte caldut, se adauga 2 linguri de zahar, se amesteca usor, se presara o lingura de faina si se lasa la crescut. Restul de faina se amesteca cu sarea si se adauga la drojdie. Ouale se freaca cu zahar. Se face loc in mijlocul fainii si se adauga toate ingredientele si foarte putin lapte. Se framanta bine si se adauga treptat lapte pana iese un aluat potrivit de tare, ce se desprinde de pe mana. Se lasa la crescut.
Se adauga stafide in aluat, dupa acesta e crescut si se lucreaza spre a fi pus in forma.
Se aseaza in tava unsa cu grasime, se mai lasa la crescut, se unge cu ou amestecat cu un pic de lapte si se da la cuptor la foc potrivit pana este rumen deasupra.
Cand se scoate, se unge fierbinte cu apa cu zahar si se acopera cu un stergar. Se pudreaza rece.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu