Creveti la Tigaie


Reteta de la Buburuza Bubu    

 Ingrediente pentru 2 persoane:
12 creveti proaspeti fara cap
2 catetei de usturoi
3-4 linguri de ulei
50 ml vin alb sec
5-7 fire de patrunjel
1 ardei iute
1 lingura zeama de lamaie
2 felii de lamaie
sare,piper
Prima data curatam crevetii de "coaja" si se scoate stomacul (se cresteaza de-a lungul spatelui si daca exista o vinisoara neagra, se indeparteaza)
Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si calim usturoiul feliat cu ardeiul iute taiat rondele pentru 1 min.
Adaugam crevetii si prajim pe fiecare parte pana se inrosesc si se rumenesc ,cca 2-3 min,stingem cu vin.
Se pune zeama de lamaie,patrunjelul tocat si condimentam cu sare si piper proaspat macinat,mai lasam inca 1 min pe foc.
Servim cu felii de lamaie si paine.

Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu 



Un comentariu:

  1. Arata foarte bine. Sunt preferații mei, abia aștept să fac o porție

    RăspundețiȘtergere