Prajitura cu ciocolata si banane



Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
Blat
3 oua
1/2 cana zahar
2 lg cacao neagra
1 banana bine coapta
1/2 cana faina

Glazura
100 g ciocolata 55% cacao
2 lg smantana 12%

Decor
Nuca de cocos

Cum procedam:
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine.
2. Incorporam faina cernuta si cacaoa.
3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu scobitoarea, prajitura trebuie sa fie molcuta ;)
4. Punem smantana impreuna cu ciocolata intr-un vas pe flacara mica si amestecati continuu.
5. Lasam prajitura la racit dupa ce o scoatem din cuptor (eu am lasat-o maxim 10 min pt ca aveam musafiri), iar apoi turnam glazura de ciocolata, ornam cu nuca de cocos si dam la frigider min 30 minute.

Mai multe retete de la Alina gasiti peblogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu