Baked Alaska


Reteta de la Camelia Bizadea 

Inghetata de pepene galben cu bezea :

3 oua
200 gr zahar pudra
un varf sare
400 ml frisca lichida
un pepene galben potrivit
un pumn migdale
1 zahar vanilat

Batem 200 ml frisca lichida ,apoi o dam la frigider.
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile
se bat bine cu 50 gr zahar pudra si zaharul vanilat
pe baie de aburi ,se adauga frisca lichida si se amesteca bine .
Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta ,pe care am lasat-o in frigider,
si cu pepenele galben dat prin blender.
Albusurile se bat cu un varf de sare ,si cu 150 gr zahar pudra.
Se fac bezele ,care dupa ce s-au racit ,se rup bucatele si se introduc
in compozitia de mai sus .Se omogenizeaza usor ,cu o spatula , se umple anumite forme
in care se pune folie alimentara si se da la congelator .
Se face o bezea din 3 albusuri si 200 gr zahar pudra .
Montatul :Intai asezam o rondea de blat ,apoi inghetata si iarasi o rondea de blat.
Umplem cu bezea de jur imprejur ,nivelam cu o furculita si dam culoare bezelei
cu un arzator .Se serveste imediat !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

7 comentarii:

  1. delicios, incercat in america.ce nu am inteles este cat trebuie sa stea pe foc?multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Catalin,pesemne ca zaharul pudra si galbenusurile vor sta pe foc pana se ingroasa putin compozitia,mai mult nu cred !
    La ingrediente s-au scris doar 3 oua si 200 g zahar,in timp ce abia in cadrul prepararii s-au adaugat inca 3 albusuri si 200 g zahar,iar despre inghetata sa inteleg ca a dat pepenele galben cu coaja cu tot prin blender?
    Bezelele nu "se fac",ele se coc...lipseste modul de preparare a bezelelor si timpul de coacere,necesar totusi pentru un incepator care vrea sa incerce reteta!
    La montare aflam ca exista si un blat...ingrediente,preparare nu apar? iar migdalele unde s-au adaugat...in blat...in inghetata ?
    (Diana)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://bizadeacamelia.wordpress.com/2012/07/19/baked-alaska/ aveti aici explicatii amanuntite

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. citez :
    "carmita 13 decembrie 2012, 11:27
    http://bizadeacamelia.wordpress.com/2012/07/19/baked-alaska/ aveti aici explicatii amanuntite"

    am lasat ieri,comentariul meu la reteta dvs pentru ca nu se regasesc toate ingredientele folosite si la modul de preparare anumite operatii lipsesc ....
    intre timp ,vad ca pe blog ati facut rectificarile de rigoare,dupa cele scrise de mine mai sus...vad ca au fost cu folos ....ieri, ele nu apareau,pesemne ca ati dat un mic copy-paste retetei de pe blog ...iar,in alta ordine de idei,cand citesc o reteta,eu vreau sa gasesc ingrediente si preparare cap-coada,nu aici o prescurtare a lor ,apoi eu urmand sa caut pe blogul dvs reteta in detaliu ....multumesc
    (Diana)

    RăspundețiȘtergere
  7. cu placere , multumesc de atentionare :)

    RăspundețiȘtergere