Reteta de la Nicol
300 gr faina
1 cub drojdie
100 ml apa calduta
1 lingura fructoza
putina sare
70 gr iaurt
40 gr unt
putin ulei pentru uns formele de tarte
Umplutura:
4 lingurite dulceata de stuguri
2 bucati Miez de lapte
1 lingura smantana
putin ghimbir macinat
putin rozmarin
1 lingura gris
Ceapa caramelizata:
1 lingura ulei
2 cepe rosii
2 linguri otet balsamic
Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute aluatul la loc cald.
Am intins aluatul intr-un dreptunghi peste care am intins untul moale. Am rulat aluatul si l-am lasat la rece 30 de minute.
Am pregatit intre timp umplutura. Am zdrobit cu furculita 2 bucati Miez de lapte.
Am adaugat grisul, smantanam ghimbir si rozmarin si am amestecat foarte bine.
Din aluatul rezultat am decupat rondele pe care le-am pus in tavile de tarte unse cu putin ulei si le-am aranjat pentru a imbraca frumos formele de tarta.
Am pus cate o lingurita de dulceata de struguri si am repartizat-o aprox uniform peste aluat.
Aam adaugat crema de branza.
Am copt la 180 grade Celsius pana cand tartele au fost frumos rumenite.
Ceapa taiata rondele am prajit-o in ulei, iar in momentul cand a inceput sa se coloreze am adaugat otetul balsamic si am amestecat pana cand s-a evaporat lichidul.
Pe fiecare tarta am pus putina ceapa caramelizata si am mai lasat cateva minute in cuptor
Mai multe retete de la Nicol gasiti pe blogul All day cooking
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu