pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita matcha
pentru crema:
200 gr crema de branza cu smantana Delaco
200 gr frisca lichida
100 gr zahar pudra
1 lingurita matcha
1 limeta
2 plicuri gelatina
pentru sirop:
100 ml apa
4 linguri zahar
1 esenta vanilie
pentru glazura si decor:
100 gr ciocolata alba
1/2 lingurita matcha
Mod de preparare:
Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in aluat.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Batem frisca pana incepe sa se ingroase.
Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam zeama de la limeta si coaja rasa.
Amestecam crema de branza cu o lingurita de matcha dizolvata in apa fiarta.
Adaugam peste frisca si omogenizam.dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.
Decupam blaturile cu ajutorul unei forme rotunde.
Punem doua forme pe un platou si punem la baza cate un blat. Fierbem apa cu zaharul si adaugam esenta de vanilie. Cand se raceste insiropam blaturile.
Adaugam o parte din crema si punem urmatorul blat si insiropam.
Punem deasupra cel de-al treilea blat si insiropam.
Topim jumatate din ciocolata alba cu frisca lichida si glazuram tortuletele. Cealalta jumatate o topim si o amestecam cu matcha dizolvata in apa fiarta.Punem ciocolata astfel obtinuta intr-un sprit cu dui subtire si facem modele pe o hartie de copt.Dam la rece apoi le desprindem si ornam cu ele tortuletele.
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita matcha
pentru crema:
200 gr crema de branza cu smantana Delaco
200 gr frisca lichida
100 gr zahar pudra
1 lingurita matcha
1 limeta
2 plicuri gelatina
pentru sirop:
100 ml apa
4 linguri zahar
1 esenta vanilie
pentru glazura si decor:
100 gr ciocolata alba
1/2 lingurita matcha
Mod de preparare:
Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in aluat.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Batem frisca pana incepe sa se ingroase.
Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam zeama de la limeta si coaja rasa.
Amestecam crema de branza cu o lingurita de matcha dizolvata in apa fiarta.
Adaugam peste frisca si omogenizam.dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.
Decupam blaturile cu ajutorul unei forme rotunde.
Punem doua forme pe un platou si punem la baza cate un blat. Fierbem apa cu zaharul si adaugam esenta de vanilie. Cand se raceste insiropam blaturile.
Adaugam o parte din crema si punem urmatorul blat si insiropam.
Punem deasupra cel de-al treilea blat si insiropam.
Topim jumatate din ciocolata alba cu frisca lichida si glazuram tortuletele. Cealalta jumatate o topim si o amestecam cu matcha dizolvata in apa fiarta.Punem ciocolata astfel obtinuta intr-un sprit cu dui subtire si facem modele pe o hartie de copt.Dam la rece apoi le desprindem si ornam cu ele tortuletele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu