Ingrediente pentru aluat :
150 g unt
100 g zahar
esenta vanilie
1 ou
1/2 plic praf de copt
200 g faina
20 g unt + o lingura de faina ( ptr uns si tapetat tava )
Ingrediente pentru umplutura :
2 oua
160 g zahar pudra
coaja rasa de la o portocala
50 g migdale macinate
250 g branzica ricotta
8 -10 smochine proaspete
4 linguri miere
In prima faza se pregateste aluatul .
Topiti untul in cuptorul cu microunde , dar nu mai mult de 2 secunde , apoi il puneti intr-un castron mai incapator. Adaugati zaharul , oul si esenta de vanilie , apoi amestecati usor toate ingredientele. Faina o amestecati cu praful de copt si o puneti treptat in compozitia de unt. Amestecati bine totul pana se incorporeaza faina .
Asezati apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte elastic . Inveliti-l intr-o folie si bagati-l la frigider pentru 30 de minute.
Cat timp aluatul sta la frigider , ne ocupam de umplutura .
Mixati cele 2 oua cu zaharul pudra , apoi adaugati migdalele macinate , coaja rasa de portocala , branza ricotta si amestecati usor totul.
Spalati smochinele , le taiati marginile , apoi le taiati rondele sau in sferturi .Eu am preferat sa le tai rondele.
Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie rotunda de circa 3 mm grosime , dar sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii .
Ungeti tava de tarta cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina .Puneti cu grija foaia de aluat in tava si apasati-o usor cu degetele .
Dupa ce ati pus aluatul in tava , adaugati compozitia de oua, branza si migdale , apoi aranjati deasupra rondelele de smochine si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 minute maxim !!
Cand marginile aluatului sunt usor rumenite , atunci tarta este gata .O scoateti din cuptor , o lasati 5 minute sa se raceasca , apoi ungeti fiecare smochina cu miere si o mai lasati pana se raceste complet , dar asta daca aveti rabdare !! )
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu