Tarta cu ricotta si smochine



Reteta de la Magda Adina      
Chiar daca am facut o multime de dulciuri cu smochine , ce-i drept , mai mult cu smochine confiate , pot spune ca nu ma omor dupa ele , insa la cele proaspete de mult imi sta gandul sa le incerc , si cum altfel daca nu intr-o delicioasa tarta !!!

Ingrediente pentru aluat :
150 g unt
100 g zahar
esenta vanilie
1 ou
1/2 plic praf de copt
200 g faina
20 g unt + o lingura de faina ( ptr uns si tapetat tava )

Ingrediente pentru umplutura :
2 oua
160 g zahar pudra
coaja rasa de la o portocala
50 g migdale macinate
250 g branzica ricotta
8 -10 smochine proaspete
4 linguri miere

In prima faza se pregateste aluatul .

Topiti untul in cuptorul cu microunde , dar nu mai mult de 2 secunde , apoi il puneti intr-un castron mai incapator. Adaugati zaharul , oul si esenta de vanilie , apoi amestecati usor toate ingredientele. Faina o amestecati cu praful de copt si o puneti treptat in compozitia de unt. Amestecati bine totul pana se incorporeaza faina .

Asezati apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina si formati din el o mingiuca.Nu framantati prea mult aluatul deoarece nu trebuie sa devina foarte elastic . Inveliti-l intr-o folie si bagati-l la frigider pentru 30 de minute.

Cat timp aluatul sta la frigider , ne ocupam de umplutura .

Mixati cele 2 oua cu zaharul pudra , apoi adaugati migdalele macinate , coaja rasa de portocala , branza ricotta si amestecati usor totul.

Spalati smochinele , le taiati marginile , apoi le taiati rondele sau in sferturi .Eu am preferat sa le tai rondele.

Scoateti aluatul din frigider, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie rotunda de circa 3 mm grosime , dar sa fie putin mai mare decat dimensiunea tavii .

Ungeti tava de tarta cu putin unt , apoi tapetati-o cu faina .Puneti cu grija foaia de aluat in tava si apasati-o usor cu degetele .

Dupa ce ati pus aluatul in tava , adaugati compozitia de oua, branza si migdale , apoi aranjati deasupra rondelele de smochine si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 25-30 minute maxim !!

Cand marginile aluatului sunt usor rumenite , atunci tarta este gata .O scoateti din cuptor , o lasati 5 minute sa se raceasca , apoi ungeti fiecare smochina cu miere si o mai lasati pana se raceste complet , dar asta daca aveti rabdare !! )

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu