Reteta de la Mihaela Cercel
Ingrediente:
250 gr faina
100 gr unt
1 ou
1 lingura smantana
sare
1 lingura apa,1/2 lingurita praf de copt
200 gr ciuperci
200 gr telemea nesarata
4 felii pastrama de porc
1 catel usturoi
100 gr cascaval ras DELACO Sofia
1 lingura ulei
1 ou ptr uns
sare
piper negru macinat
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron faina cu sare si praful de copt ,apoi se adauga untul rece taiat cubulete.Se framanta un aluat nisipos peste care se pune oul batut,smantana si apa.Daca mai este nevoie se mai adauga o lingura de apa si se framanta un aluat elastic.
Se incinta intr-o tigaie uleiul.Se pune usturoiul taiat marunt,se lasa putin ,apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se lasa pana scade zeama si se adauga si pastrama .Se lasa cateva minute,se stinge focul si se lasa sa se raceasca.Se rade telemeaua si se amesteca cu ciupercile.Se intinde aluatul pe o planseta sub forma de dreptunghi si se intinde amestecul de branza si ciuperci intr-un strat cat mai uniform.Se ruleaza sub forma de sul si se taie bucati de 1 cm.
Se pun intr-o tava pe hartie de copt.Se dau la cuptor 20 de minute,apoi se scot ,se ung cu oul batut,se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor pentru 10 minute.
Marius, ne bagi in boala cu retetele tale:))
RăspundețiȘtergereStefi