Reteta de la Amalia Sasarman
BLAT MARE:
- 4 oua
- 2 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1 lingura de gris
- un praf de sare
- 1/2 plic de praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
BLAT MIC:
- 3 oua
- 1 lingura de apa
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura de gris
- un praf de sare
- 1/2 plic de praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
CREMA
- 100 g unt
- 5 linguri de zahar pudra
- 400 g Ceva Fin Cremos cu smântână Delaco
- 300 ml frisca batuta
- 1 plic intaritor de frisca
DECOR
- 300 ml frisca batuta
- 2 plicuri intaritor de frisca
- perle si trandafirasi decorativi
- o papusa
MOD DE PREPARARE:
- PENTRU BLATURI:
- galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea
- albusurile si apa se bat spuma cu telul
- se adauga incet galbenusurile frecate peste albusuri
- se adauga,in ploaie, faina, grisul si cacaoa
- se adauga praful de copt amestecat cu bicarbonatul si stins cu zeama de lamaie
- se tapeteaza 2 forme de tort,una cu diametrul de 20 cm si unul de 12 cm cu hartie pentru copt si se coc cca 20 de minute...pe rand!
- se scot din forma si sa lasa la racit
-PENTRU CREMA:
- untul se freaca spuma cu zaharul
- se adauga branza de vaci si frisca batuta
MONTARE
- blaturile se taie in 2,pe orizontala si se insiropeaza cu un sirop facut din zeama stoarsa de la 2 portocale, 1 lingura de zahar si 200 ml de apa
- se aseaza un blat galben,apoi crema, al 2-lea blat galben, crema, in blat maro, crema,al 2-lea blat maro ,crema
- cu restul de crema se modeleaza un trunchi de con, in al carui varf se va aseza papusa...fara picioare,fixand-o bine;
DECOR:
- cu frisca se orneaza frumos rochita
- ornamentele de zahar finalizeaza decorul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu