Placinte cu cascaval la tigaie


Reteta de la Maria Catarina Damian

400g faina
-400g lapte
-40g unt
-sare
-cascaval Delaco Sofia
-3 albusuri
-pesmet
-ulei

Fierbem impreuna laptele si untul, iar cand se topeste untul stingem focul si adaugam faina. Amestecam bine, iar apoi rasturnam aluatul pe tocator/masa.
Il lasam sa se raceasca un pic, apoi il framantam modeland o bila pe care o lasam sa se raceasca complet.
Intindem aluatul si taiem cercuri cu o cana/bol cu gura larga.
Punem inauntru o feliuta de cascaval si apoi pliem aluatul apasand bine pe margini.
Batem albusul, trecem placintele prin el si apoi prin pesmet. Prajim in ulei pana se rumenesc. Se intorc de pe o parte pe alta.
Ies aproximativ 12 bucati.
Sunt delicioase, dar caloriile nu le-am numarat.:D

Sursa de inspiratie: http://www.lauraadamache.ro/2009/03/sofficini.html#


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu