Ca sa va spun cu mana pe inima...si eu am fost destul de sceptic acum cativa ani cand am incercat-o pentru prima oara. Surpriza a fost insa...una foarte placuta !
Astazi vom combina somonul cu ciupercile champignon intr-o reteta extrem de simpla , foarte usor de facut.
Avem nevoie de:
3 cepe verzi ( rosii ) sau o ceapa rosie medie
250 g. file´ de somon
100 ml. smantana dulce de gatit
cimbrisor proaspat
8 ciuperci champignon medii-mari
sare si piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
Punem cuptorul la preincalzit la 170°C.
Dupa ce spalam cu grija ciupercile, le scoatem piciorusele pe care le tocam marunt. Maruntim ceapa cu tot cu partea verde si apoi o dunstuim pana se inmoaie in uleiul de masline incins.
Aruncam inauntru piciorusele de ciuperci tocate si o crenguta de cimbrisor proaspat si lasam la foc mediu inca 5-6 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat si in final smantana...si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.
Cu sosul rezultat umplem palariile ciupercilor, peste care punem cate o felie de file´ de somon in asa fel incat sa acopere palaria, sare/piper deasupra si le punem la cuptor intr-o tava , 20 min.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu