Somon cu ciuperci


  Reteta de la Cosmin Ordean Boc  

Combinatia dintre peste... in general si ciuperci , desi putin obisnuita in bucataria romaneasca, este destul de mult folosita in bucataria italiana.

Ca sa va spun cu mana pe inima...si eu am fost destul de sceptic acum cativa ani cand am incercat-o pentru prima oara. Surpriza a fost insa...una foarte placuta !

Astazi vom combina somonul cu ciupercile champignon intr-o reteta extrem de simpla , foarte usor de facut.

Avem nevoie de:

3 cepe verzi ( rosii ) sau o ceapa rosie medie
250 g. file´ de somon
100 ml. smantana dulce de gatit
cimbrisor proaspat
8 ciuperci champignon medii-mari
sare si piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline

Punem cuptorul la preincalzit la 170°C.

Dupa ce spalam cu grija ciupercile, le scoatem piciorusele pe care le tocam marunt. Maruntim ceapa cu tot cu partea verde si apoi o dunstuim pana se inmoaie in uleiul de masline incins.
Aruncam inauntru piciorusele de ciuperci tocate si o crenguta de cimbrisor proaspat si lasam la foc mediu inca 5-6 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat si in final smantana...si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.

Cu sosul rezultat umplem palariile ciupercilor, peste care punem cate o felie de file´ de somon in asa fel incat sa acopere palaria, sare/piper deasupra si le punem la cuptor intr-o tava , 20 min.
Va doresc pofta buna!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun    





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu