Placinta cu spanac si cascaval


Reteta de la Ioana Pop

 Ingrediente : 1 kg- 1,5 kg de spanac , 4 cepe, 1 leg. Ceapa verde, Cascaval Delaco Sofia, diverse branzeturi, de genul ce aveti prin frigider (burduf, feta), 4 oua, foi de placinta, ulei de masline si condimente (piper, boia).
Umplutura : spanacul bine spalat se taie (nu neaparat f. marunt ) si se amesteca cu ceapa calita in ulei de masline. Se adauga pe rand: condimente dupa gust, branzeturile si cascavalul Delaco date prin razatoare, iar la sfarsit ouale bine batute.
Se aseaza foile de placinta in tava de copt, una cate una, fiecare unsa bine cu ulei de masline ( nevoie de aproxim. 5-7 foi,pt a forma baza placintei), se pune umplutura de spanac usor , dupa acare se aseaza inca 3-4 foi de placinta deasupra, tot unse cu ulei, dupa care la cuptor aproxim 40 minute. Inainte de final se unge foaia de deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si se mai rade putin cascaval Delaco.
E un aperitiv nu neaparat sofisticat dar delicat si rafinat. Pofta Mare !!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu