Orez cu ciocolata


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente
1 cană orez – de preferinţă de tip arborio
550-600 ml lapte
70 grame ciocolată neagră
2 linguri zahăr
2 linguri unt
1 praf de scorţişoară
4 linguri frişcă lichidă
fructe confiate, dulceaţă sau bucăţele de ciocolată pentru decor
Preparare
Orezul şi laptele se pun într-o cratiţă andiaderentă cu fundul gros. Se aduc la punctul de fierbere, după care focul se reduce la minim şi se lasă orezul să fiarbă foarte, foarte încet pentru aproximativ 20 de minute până când este moale şi a absorbit tot laptele. În tot acest timp avem grijă ca din când în când să mai amestecăm pentru că nu vrem ca orezul nostru să se prindă de fund şi să se afume.
Când orezul este fiert adăugăm ciocolata bucăţele, untul şi zahărul şi mai lăsăm pe foc încă 2-3 minute până când ciocolata este topită complet, amestecând mereu pentru ca toate ingredientele să fie încorporate. Oprim focul şi adăugăm scorţişoara şi frişca. Amestecăm din nou energic şi acoperim cratiţa. Lăsăm să stea pentru câteva minute şi apoi servim cu foarte multă poftă. Este delicios, rapid şi îl puteţi prepara chiar şi atunci când aveţi oaspeţi neanunţaţi şi vreţi să îi surprindeţi cu ceva dulce.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu