TARTE cu CIUPERCI


Reteta de la  Elena Angheluta

Aluat 250 g margarina 300g faina 1 lingura otet 5 linguri apa 1 varf cutit sare Pentru compozitie 500g ciuperci proaspete 3 cepe 200 g iaurt 1 lingura faina 1 leg marar sare, piper 100g unt 50 g Cascaval Delaco Sofia,


Amestecam toate ingredientele si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie de 1/2 cm grosime, taiem rondele de aluat cu care tapetam baza si peretii formelor pentru tarte mici.

Curatam ceapa si cuipercile,le speli bine si le tai marunt. Calim putin ceapa in unt topit, pana devine sticloasa.Adaugam ciupercile si le inabusim impreuna, pana cand scade putin sosul.Luam vasul de pe foc si turnam iaurtul care a fost amestecat cu lingura de faina.Fierbem timp de 5 minute, amestecand usor.Saram si codimentam compozitia dupa gustul fiecaruia presarand mararul tocat fin.

Umplem cosuletele cu pasta de ciuperci, presaram deasupra cascavalul dat prin razatoarea fina si dam tartele in cuptorul cald,la foc mediu, pentru 15/20 minute.

Decoram cu masline ,ardei sau verdeata.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu