TORT DE CLATITE CU MOUSE DE CIOCOLATA


Reteta de Maria Udrea

Pentru clatite:
2 oua
2 linguri zahar
500 mL lapte
250 mL apa minerala
sare
1 plic praf de copt
esenta si coaja de lamaie
350 gr faina
Pentru umplutura:
gem acrisor de prune cu miez de nuca
150 gr branza dulce
50 gr nuca de cocos
1 lingura zahar
coaja de lamaie
esenta de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
Pentru mouse de ciocolata
100 gr unt
4 oua
100 gr ciocolata amaruie
2 linguri cacao
100 mL lapte
200 mL smantana
3 linguri zahar
15 gr gelatina
sare

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CLATITE CU MOUSE DE CIOCOLATA

Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm.
Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta de lamaie pana s-au omogenizat bine. Cu aceasta compozitie am umplut trei clatite. Pe celelalte le-am umplut cu gem de prune si miez de nuca.
Pentru mouse-ul de ciocolata am pus la topit untul cu ciocolata rupta in bucati, am adaugat laptele, cacaoa si zaharul. Am amestecat continuu pana s-au topit si omogenizat toate, apoi am adaugat galbenusurile de ou si am mai lasat putin pe foc pana le-am incorporat si pe acestea.
Gelatina am pus-o in putina apa la hidratat. Albusurile le-am batut bine cu putina sare folosind telul, apoi am adaugat smantana. Gelatina am diluat-o pe foc mic mestecand continuu, apoi am adaugat-o fierbinte peste amestecul cu albusurile de ou, amestecand bine cu mixerul, apoi am adaugat si compozitia cu ciocolata, am omogenizat bine si am dat pentru 10 minute la frigider.
Am tapetat o tava de cozonac cu folie, am asezat clatitele pe trei randuri, pe cele cu branza le-am pus la mijloc si am turnat peste ele mouse-ul de ciocolata. Am dat la frigider pentru cateva ore, apoi am rasturnat pe un platou si am ornat cu gem si nuca de cocos.



Un comentariu: