Reteta de la Roxana Ciobanu
8 foi de placinta
1 cas de oaie 600-700 gr
1 cutie 250 gr branza cu smantana Delaco
6 oua + 2 pentru uns
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
1 lingurita busuioc uscat
sare
piper
3 linguri smantana
1 canita ulei
Mod de preparare:
Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze.
Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma.
Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
O incorporam in compozitia de branza, adaugam busuiocul, sare si piper dupa gust.
Tapetam o tava cu unt si punem hartie de copt.
Ungem 4 foi de placinta cu ulei pe o singura parte si le asezam una peste alta in tava.
Punem compozitia de branza si o intindem cu o paleta.
Ungem si celelalte 4 foi cu ulei si le asezam deasupra branzei.
Batem doua oua spuma si cu un penson le intindem peste placinta.
Dam tava in cuptorul incins.
O lasam cam 50 de minute la cuptor, pana prinde o frumoasa culoare aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
O scoatem cand este gata, o lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu