Reteta de la Raluca Balogh
Aluat:-2 oua
-75 zahar pudra vanilat
-60 ml ulei
-60 ml apa minerala
-75 g faina
-100 g alune de padure(nuci sau migdale)
-2 lg cacao
- 1 lgt praf copt
- 1 lgt capucinno instant(cafea macinata)
-1 fiola esenta rom
Pentru inceput prajim alunele(migdale,nuci),le lasam sa se raceasca apoi le macinam.
Ouale se mixeaza cu zaharul praf pana devin cremoase si se deschid la culoare,apoi adaugam uleiul, apa minerala,esenta de rom, praful de capucinno si mixam dupa fiecare.Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua adaugam in 2-3 transe si mixam,la final adaugam si alunele macinate.
Compozitia o turnam intr-o tava pt briose pe care am uns-o cu unt si am asezat hartiute speciale pt muffins.O distribium cat mai egal si o bagam la cuptorul preincins pana cand trece testul scobitorii.
Frosting-1 ciocolata cu lapte(am folosit AFRICANA)
-1 ciocolata cu cafea(am folosit KANDIA Coffee)
-1 ciocolata cu rom (am folosit Primola Rum& Cocoa)
-200 g unt
-50 g stafide
- 50 ml rom
Pentru inceput punem stafidele in 50 ml rom sa se inmoaie.Le lasam cel putin 2 ore sau cel mai bine peste noapte.
Topim ciocolatele rupte bucatele impreuna cu untul pe baie de aburi,adaugam si stafidele bine stoarse,omogenizam si lasam la racit.
Cu aceasta crema ornam fiecare cupcake folosind un posh cu un dui ce are o deschizatura mai mare(sa poata iesi si stafidele)
Foarte bune.!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu